Shtëpia

Dt. 13.01.2016. Prezantohet libri “La polveriera” i autorit Stefano Petrocchi

Ditën e mërkurë, më 13 janar 2016, ora 14:00, në sallën e konferencave të Bibliotekës Shkencore Universitare u prezantua libri “La polveriera” i autorit Stefano Petrocchi.
Kjo veprimtari u organizua nga Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Seksionin e Italianistikës të USH-së dhe Konsullatën Italiane të Nderit në Shkodër.
Stefano Petrocchi, drejtor i Fondacionit Bellonci, rrëfen në këtë roman të tij të parë histori, ngjarje, intriga, polemika që karakterizojnë “il Premio Strega”, çmimin më të lartë letrar në Itali. Ky çmim u krijua në Romë nga shkrimtarja Maria Bellonci dhe nga Guido Alberti në vitin 1947. Në këtë roman që u prezantua sot për pedagogët dhe studentët tanë, shkrimtari Petrocchi, përmes rrëfimit të tij, bën një rrugëtim interesant në historinë e letërsisë dhe të kulturës italiane nga gjysma e dytë e shekullit të kaluar deri në ditët e sotme.

Kualifikimi i stafit akademik të USH

Profesorë 10%
 
Profesorë i asociuar 22%
 
Me gradë Dr. dhe/ose me titull docent 39%
 
Me gradë Asistent lektor 29%
 
 

Studentët

11988 studentët me kohë të plotë.
 
2153 studentët me kohë të pjesshme
 
1885 studentët në cikël të dytë
 
12 Sudentë në Ciklin e III (Doktoratura).