Shtëpia

Takim informues mbi bursat hungareze

Ditën e enjte me datë 9 shkurt u zhvillua takimi mes përfaqësuesve të ambasadës Hungareze në Shqipëri  z. Marton Belik zv/drejtori i Tempus Public Fondation , Judit Beres Deak dhe rektorit të Universitetit të Shkodrës, prof.dr. Adem Bekteshi.

Gjatë bisedës me përfaqësuesit, prof dr. Adem Bekteshi shprehi kënaqësinë e bashkëpunimit dhe frymën e nxitjes së studimeve në nivele të ndryshme në universitetet hungareze.

Z. Belik Marton, duke falenderuar rektorin për pritjen dhe mundësinë e takimit, shprehi gadishmërinë për bashkëpunimin nga ana e Ambasadës Hungareze.

Me pas përfaqesuesit e ambasadës zhvilluan një takim me studentët e interesuar të Universitetit të Shkodrës për studime në Hungari. Përfaqësuesit e Ambasadës dhanë informacion për bursat që ofrohen nga ana e tyre, mbi mundësitë e studimit në Hungari dhe arsyen përse studentët shqiptar duhet të zgjedhin Hungarinë.

Aktiviteti zgjoi interesin e shumë studentëve dhe pedagogëve i cili u mbyll me diskutime dhe ndërmjet pedagogëve, studentëve dhe përfaqësuesve të ambasadës.

Informacion më të zgjuruar lidhur me bursat dhe aktivitetin mund të gjeni tek linku i mëposhtëm

Stipendium Hungaricum - Tempus Közalapítvány

Kualifikimi i stafit akademik të USH

Profesorë 10%
 
Profesorë i asociuar 22%
 
Me gradë Dr. dhe/ose me titull docent 39%
 
Me gradë Asistent lektor 29%
 
 

Studentët

11988 studentët me kohë të plotë.
 
2153 studentët me kohë të pjesshme
 
1885 studentët në cikël të dytë
 
12 Sudentë në Ciklin e III (Doktoratura).