Shtëpia

Dt. 02. 11. 2013. U shfaq filmi dokumentar “Martin Camaj i papërsëritshëm”

Sot paradite, në auditorin A3 pranë Rektoratit të Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” u shfaq premiera e filmit dokumentar: “Martin Camaj i papërsëritshëm”, kushtuar një prej albanologëve dhe shkrimtarëve më në zë të mërgatës shqiptare të gjysmës së dytë të shekullit XX.

Skenari dhe realizimi: Tefta Radi

Konsulent: Prof. dr. Bardhyl Demiraj

Kamera: Agim Kuri

Montazhi: Gjergji Pano

Formulimi muzikor: Kozeta Rafti

Miksazhi: Ermal Bardhi

Kjo veprimtari u bë e mundur në saje të bashkëpunimit të Drejtorisë së programeve satelitore të Radio Televizionit Shqiptar, Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” dhe Shoqatës Atdhetare “Dukagjini”. Merrte pjesë edhe bashkëshortja e autorit, znj. Erika Camaj. Me këtë rast Këshilli Bashkiak i Shkodrës i dha titullin “Qytetar Nderi” (pas vdekjes), shkrimtarit Martin Camaj.

Kualifikimi i stafit akademik të USH

Profesorë 10%
 
Profesorë i asociuar 22%
 
Me gradë Dr. dhe/ose me titull docent 39%
 
Me gradë Asistent lektor 29%
 
 

Studentët

11988 studentët me kohë të plotë.
 
2153 studentët me kohë të pjesshme
 
1885 studentët në cikël të dytë
 
12 Sudentë në Ciklin e III (Doktoratura).