Shtëpia

Dt. 03.03.2016. U promovua libri: “Shtëpia botuese më e vjetër e Shqipërisë dhe kontributi i saj për Lëvizjen Kombëtare, arsimimin dhe kulturën“Tipografia e Zojës së Papërlyeme” në Shkodër (1870–1945)”, i autorit gjerman Markus W. E. Peters.

Ditën e enjte, më 3 mars 2016, ora 9: 00, në sallën e konferencave të Bibliotekës Shkencore të Universitetit të Shkodrës "Luigj Gurakuqi" u promovua libri me titull: “Shtëpia botuese më e vjetër e Shqipërisë dhe kontributi i saj për Lëvizjen Kombëtare, arsimimin dhe kulturën“Tipografia e Zojës së Papërlyeme” në Shkodër (1870–1945)”, i autorit gjerman Markus W. E. Peters.
Organizatorë të kësaj veprimtarie ishin: Qendra e Studimeve Albanologjike (Tiranë) dhe Shoqata e Jezuitëve në Shqipëri.
Pjesëmarrësit ndoqën me interes kumtesat nga: dr. Mario Imperatori S.I., prof. dr. Bardhyl Demiraj, prof. asoc. dr. Edmond Malaj, Dr. Don Markus W. E. Peters.
Ky libër trajton një periudhë të rëndësishme të historisë dhe kulturës shkodrane.

Kualifikimi i stafit akademik të USH

Profesorë 10%
 
Profesorë i asociuar 22%
 
Me gradë Dr. dhe/ose me titull docent 39%
 
Me gradë Asistent lektor 29%
 
 

Studentët

11988 studentët me kohë të plotë.
 
2153 studentët me kohë të pjesshme
 
1885 studentët në cikël të dytë
 
12 Sudentë në Ciklin e III (Doktoratura).